Головна | Афіша | E-FreeLibrary | Каталог | Блог | Контакти
Головна Події та новини Фотофакти Лабораторія молодіжних ініціатив “ГОшка”: Владислав Гребенюк розповів про Молодіжний центр і запросив до Хмельвіля

Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

Події та новини - Фотофакти

15 березня в обласній бібліотеці для юнацтва відбулась друга зустріч в лабораторії молодіжних ініціатив “Гошка” на платформі ZOOM. Спікер — Владислав Гребенюк запросив студентів МНУ імені В. О. Сухомлинського і модератора Андрія Алієва на онлайн-екскурсію до гостинного Хмельницького і його Молодіжного центру.

Владислав — директор комунальної установи “Молодіжний центр” — розповів, що створив центр у 2016 році разом з друзями з ГО “Молодь за краще майбутнє” і учасниками “Хмельницького молодіжного клубу розвитку”. Отримати приміщення для центру (безкоштовно, у центрі міста, площею 220 квадратних метрів) було нелегко. Однак все вдалося, і невдовзі будівля колишнього магазину «Гопак» наповнилася амбітною молоддю з палаючими очима і світлими думками. Коли до центру вперше завітав хмельницький міський голова, його увагу відразу привернув напис на стіні, який є девізом організації: «Можливо, усі твої майбутні дії залежать від того, що ти робиш сьогодні». Мер підкреслив, що перше слово у реченні зайве, і обіцяв допомагати молоді у всіх її починаннях.

За два з половиною роки існування Молодіжного центру розроблено 150 проєктів. Особливо пишаються хмельничани своєю “Школою сучасного лідера”, “GreenFest”ом, “Школою молодого підприємця”, заходами з медіаграмотності “Булінг боїться розголосу”.

Владислав порівняв молодіжну роботу з процесом додавання цукру в горнятко з водою. Спочатку здається, що цукру замало (не відразу видно результат), але, якщо насипати дуже багато, — утвориться великий кристал. Влад пишається, що у Хмельницькому створився такий надійний молодіжний кристал. Він розповів, що в місті є молодіжний парк, (до речі, єдиний в країні), молодь чемно поводяться під час концертів, місто безпечне і дружнє для всіх.

На миколаївських студентів це справило враження. Вони вже готові вирушити в подорож і наживо побачити охайний, затишний Хмельницький, погуляти його парками і помилуватися краєвидами. Владислав радо запросив у гості, додатково заохотивши обіцянкою, що подарує першому гостю з Миколаєва хендмейдовий комікс “Таємниці Хмельвіля” про супергероя-земляка.

Студенти розпитували про плани. Влад розповів, що мріє про створення пластового центру і впровадження “Школи лідера” у школах міста й області. Отож, учасники і організатори зустрічі побажали Владиславу здійснення мрій і підтримки міського керівництва.


 

Добавьтe Ваш комментарий

Ваше имя (псевдоним):
Комментарий:
Цікава стаття? Поділися нею з іншими:


RSS-підписка

Підписка на публікації

Введіть ваш email:

Delivered by FeedBurner


Прозорро - публічні закупівлі

Я МАЮ ПРАВО!

Единая страна!
.